Blogg

VD vs Andreas

Posted on: februari 24th, 2012 by Andreas

Är det möjligt att separera ”Andreas – VD på Liseberg” från ”Andreas – privatpersonen”?

 

Det är sådant jag tänker på nu när jag börjat blogga. För oaktat att jag i grunden skriver som VD för Liseberg, så skriver jag också som ”bara” Andreas. De två sakerna är svåra att separera.

 

Nyligen blev jag av GP beskriven som ”kommunens mest entusiastiska bolagschef”. Jag väljer att tolka det positivt.  Jag är verkligen entusiast när det gäller Liseberg. Det finns inget bättre än att vara med om att skapa upplevelser värde att längta till.

 

Det som motiverar mig har aldrig varit att göra karriär. Bränslet har istället varit att få jobba med något som jag tycker är roligt. Att få jobba med glädje. Med människor.

 

Entusiasmen inför mitt nuvarande arbete har jag rätt lätt att hitta orsaken till. Den grundar sig i min livslånga kärlek till Liseberg. Från det att jag som elvaåring med stora ögon passerade en vinterstängd park på E6:an, via en helgutflykt i min fars bil för att åka HangOver (som var stängd och visst aldrig öppnade den säsongen), till min första parköppning som VD en vacker vårdag 2011.

 

Entusiasm eller inte, så är jag också typiskt dansk. Ganska direkt. Ganska bestämd. Och – som entusiasmens baksida – med låg tolerans för människor som inte gör sitt bästa. Det gäller oavsett om det handlar om VD-Andreas eller privatpersonen Andreas. De två sakerna är som sagt svåra att separera.

 

Vad jag försöker säga är att ni här i bloggen kommer få lite av varje.

 

Andreas