Blogg

Skräm inte våra zombies

Posted on: oktober 27th, 2016 by Andreas

Halloweentider … Förra helgen öppnade vi den vackraste, finaste, mest skrämmande Halloweenpark jag någonsin sett.

 

Det här är på många sätt min favorittid på året. Inte bara för att parken är så fin och definitivt inte för att jag är särskilt förtjust i att bli skrämd, utan för att den här månaden mer än någon annan påminner mig om den enorma kreativa, kollektiva, resurs, som finns på Liseberg och som Halloween på Liseberg är ett direkt resultat av. Det gör mig så otroligt stolt över mina fantastiska kollegor.

 

Halloween på Liseberg 2016 kommer att bli längre, större och fram för allt läskigare än förra året. Mycket läskigare. Nästan så läskigt att jag ett tag funderade över om vi tagit det ett steg för långt. På pressvisningen var det testpatruller som brast i gråt. Men nej – det är inte FÖR läskigt, det är bara väldigt, väldigt bra. Och det fina med skräck på Liseberg är ju på låtsas. Vi gör det för att underhålla och roa. Börjar vi att censurera oss själva, så skall vi inte göra Halloween alls.

 

Men, förutom det som händer bland gästerna utanför mitt kontorsfönster, så medför Halloween en hel del ”intressanta” inslag till min vardag. Som förra måndagen, när jag öppnade ett mail som en kollega skickat till alla  anställda inom Liseberg. I ämnesraden stod det ”Zombies” och i mailet kan jag läsa följande:

 

”Våra Zombies kommer att byta om i omklädningsrum Fanny och Frankie, röra sig i och runt Bemanningscentret, bron över till parken och nyttja fikarummet på plan 3. Dealen är att våra Zombies inte skall skrämma Lisebergare. Min uppmaning är att inte skrämma våra Zombies.’

 

På vilken annan arbetsplats skickar man ut sådana mail? För mig är det en påminnelse om varför jag älskar mitt jobb.

 

Så, jag önskar er en riktig Happy Halloween. Och försök att inte skrämma våra zombies … 😉

 

 

Andreas