Blogg

Kommunikation

Posted on: mars 26th, 2012 by Andreas

Jag är egentligen inte särskilt förtjust i uppmärksamhet. Är nog ganska privat. Jag blir nervös när jag ska hålla tal och jag hatar att se mig själv på bild. Många gånger önskar jag att det vore mer Liseberg och mindre Andreas när det skrivs om oss i media.

 

Den uppmärksamma läsaren (om jag har någon) frågar sig säkert om inte uppmärksamheten kring min person är “en del av vd-paketet”. Och visst är det så.

 

Men det är samtidig den del av paketet som har överraskat mig mest. Jag trodde faktiskt inte, när jag för lite mer än ett år sedan satte mig i vd-stolen, att jag skulle lägga så mycket tid på att kommunicera. På att berätta om saker vi gör eller saker vi planerar att göra. Man skulle kunna säga att jag lägger mer tid på att informera om beslut än jag lägger på att faktiskt fatta dem. Och det gäller både innanför Lisebergs grindar och utanför.

 

Inom Liseberg känns det helt okej. Här är det egentligen inte min primära uppgift att fatta beslut. Snarare handlar det om att ge min personal bästa tänkbara förutsättningar så att de själva kan fatta besluten, oavsett vilken nivå de arbetar på.  Min tes är nämligen att ju närmare gästen som ett beslut tas desto större är chansen att beslutet är det rätta. Personligen har jag aldrig varit särskilt förtjust i "hiss-ledning" – det vill säga ett ledarskap där chefen åker upp och ned mellan den strategiska och operationella nivån. För mig skapar det otydlighet och frustration. Men icke desto mindre – kommunikationen tar tid.

 

Utanför Liseberg ökar omvärldens krav på transparens och delaktighet hela tiden. Bloggen är ett exempel på hur vi som företag försöker möta dessa krav.  Bloggen handlar inte så mycket om mig som den ger en chans till större öppenhet. Och förhoppningsvis bjuder den in till dialog.

 

I dag öppnar vi kommentarfunktionen. Välkommen.

 

Andreas4 kommentarer

 1. Ewa Woldemar

  3 april, 2012

  Hej Andreas!
  Instämmer med Loefet och Ivan, när de tackar dig för ditt initiativ till bloggen och för den tid du tar dig för att delge oss dina tankar.

  När du delar med dig av dina tankar, funderingar och reflektioner händer något inom mig som leder till reflektion. Därför är jag övertygad att ditt bloggande kommer bli början till ett nytt spännande och utvecklande forum för vårt Liseberg.

  Tror att det kommer skapa utvecklande spiraler där alla på sikt ges möjlighet till att kunna strävar mot samma mål med samma glöd, det kommer kort och gott leda till framgång!

  Ewa

 2. Ivan Delmon

  28 mars, 2012

  Hej Andreas

  Ett bra beslut som är taget av dig är denna blogg. Tack för att du
  väljer att lägga tid med att dela med dig av dina tankar fram till nu och framöver.

  Ivan

  • Andreas

   28 mars, 2012

   Hej Ivan och Loefet! Jättecool att jag i alla fall har två läsare. Tack för återkoppling. Mycket uppskattat!

 3. Loefet

  27 mars, 2012

  Hej Andreas

  Mycket bra initiativ att du har startat denna blogg. Allt som är skrivit hittills har varit mycket intressant och ger en riktigt bra insikt av Liseberg och övriga branschen.
  Önskar lycka till och väntar på fler intressanta inlägg i framtiden!!

  Loefet